Change size of text Print Send link til en ven

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2017-04-10

Norske Broodstock Capital er ny hovedaktionær i Billund Aquaculture A/S

Norske Broodstock Capital A/S skyder frisk kapital i Billund akvakultur og bliver fremover majoritetsejer med 51 %. De resterende 49 % ejes fortsat af Stensgaard Holding og Christian Sørensen fortsætter som arbejdende bestyrelsesformand og Bjarne Hald Olsen som administrerende direktør. Billund akvakulturs afdeling i Chile indgår i handlen.

Prisen for overtagelsen af de 51 % er ukendt, men forventes at være et trecifret millionbeløb da Billund Akvakultur har en årsomsætning på ca. 180 millioner DKK Gennem de seneste 30 år har Billund Akvakultur leveret mere end 120 Recirkulerede Akvakultur Systemer (RAS) og har dermed erfaringer med både koldt og varmt, salt og ferskt vand til mere end 25 forskellige fiskearter fra 26 forskellige lande.

"Vi ønsker at bidrage yderligere til selskabets imponerende præstationer gennem et partnerskab med de nuværende ejere, som vi finder vil være mest gavnligt for virksomhedens kunder", siger Simen Bjørnstad, partner i Broodstock Capital.

"Vores investering i Billund Akvakultur er i overensstemmelse med vores strategi; at få virksomheder til at vokse med nuværende ejere og ledelse mod fortsat industrialisering af sektoren", siger Kjetil Haga, partner i Broodstock Capital.

"Vores kunder beder om større og mere avancerede RAS-anlæg. Det kræver finansiel styrke og fleksibilitet. Broodstock Capital tilfører den nødvendige kapital således at vi kan give kunderne præcist hvad de har brug for. Broodstock er finansielle investorer med en lang tidshorisont og de har sektor-specifik ekspertise som vil være til gavn for forretningen. Jeg ser frem til næste kapitel i selskabets historie", siger Christian Sørensen.

Ifølge 'Dagens Næringsliv' ejer Johan H. Andresens Ferd-koncern 40% af Broodstock Capital, som har erklæret at ville investere 1 milliard norske kroner i seafood industrien med fokus på akvakultur-teknologi leverandører over de næste 3-5 år.Fra venstre forrest: Kjetil Haga (Broodstock), Mattis Sørensen, Peter Stensgaard, Simen Bjørnstad (Broodstock) Fra venstre bagerst: Jan Erik Løvik (Broodstock), Christian Sørensen (Arbeidende bestyrelsesformand, Billund Aquaculture), Oluf Sørensen (Billund Aquaculture), Bjarne Hald Olsen (CEO, Billund Aquaculture), Claus Toftegaard (CFO, Billund Aquaculture). Foto: Broodstock Capital.
 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!