Change size of text Print Send link til en ven

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2017-04-11

Marine Harvest reducerer produktionstiden med 6 måneder med 700 gram smolt

Marine Harvest på Færøerne udvider smoltkapaciteten for gennem produktion af 'stor-smolt' på 700 gram at kunne reducere tiden i havet og den samlede produktionstid med et halvt år.

Artiklen er gengivet fra www.Kyst.no

Marine Harvest Færøyene produserer omtrent tre millioner smolt per år, og dette er en av storsatsingene deres i forhold til å redusere lakselus. Med utbyggingen av settefiskeanlegget økes produksjonen fra 10.000 til 12.000 tonn pr år.

- Vi bygger ut vårt settefiskanlegg og det vil stå ferdig i juli i år, og vi vil umiddelbart starte produksjonen. Vi produserer smolt som er cirka 150 grams, men etter sommeren vil vi øke vekten til 700 gram. Dette vil redusere tiden i sjø med seks måneder og vil redusere luseproblemet vesentlig, forteller daglig leder Hans Jákup Mikkelsen til kyst.no.

Produksjonstiden i sjø ligger nå på rundt to år.

- Man starter slakt etter fisken har vært 15 måneder i sjø og så slakter man i noen måneder. Deretter blir anlegget lagt brakk. Dette tilsier at fra du setter fisk ut i sjø til du igjen setter fisk i sjø er tiden 24 måneder . Med 700 gams smolt så kan du slakte etter ni måneder og det vil si at tiden fra du setter fisk i sjø til du igjen setter ut fisk er redusert til 18 måneder, som tilsier en reduksjon på et halvt år, forklarer han.


  • MH Faroes er det minste oppdrettsselskapet på Færøyene og har cirka 10 % av den færøyske produksjonen.
  • I snitt produserer selskapet 7 000 tonn laks per år.


 

 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!