Change size of text Print Send link til en ven

"Aquaculture, not the Internet, represents the most promising investment opportunity of the 21st Century."

- Peter Drucker, Management Expert & Economist

2017-05-18

Politisk aftale skal fremtidssikre dansk fiskeri og akvakultur

Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale med alle Folketingets partier om Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet, der skal sikre fortsat fremgang i dansk fiskeri og akvakultur de kommende år.

- Vi har indgået en bred politisk aftale til gavn for hele erhvervet i de kommende år. Det er vigtigt, at vi fremtidssikrer dansk fiskeri, og derfor er jeg meget tilfreds med, at alle Folketingets partier er blevet enige om en aftale, som virkelig kan give vind i sejlene for både de større fartøjer og de små kuttere. Det skal skabe mere liv på havnene rundt omkring i landet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Med aftalen afsættes der blandt andet flere midler til investeringer i fartøjer, der kan give fiskere tilskud til fx nye redskaber eller ombygninger ombord. Som noget nyt bliver det også muligt at søge om støtte til investeringer i arbejdsmiljø. Samtidig er der øremærket 53 mio. kroner til forskellige initiativer målrettet kystfiskeri.

Det ser dog umiddelbart ikke ud til at akvakulturerhvervet nyder politisk fremme - støttemidlerne er stærkt begrænsede. Vandløbsrestaurering, dataindsamling, nyt fiskeriinspektionsskib og kystnært fiskeri er politikernes 'kæledægger'. Af de afsatte midler på 972 mio kroner er kun godt 8 procent målrettet akvakulturerhvervet. Man bør huske at fiskeriet er stagneret og akvakultur globalt vokser med knap 10 % årligt. Det ser ikke ud til at disse fakta har nået Christiansborg - eller også har man politiske ambitioner om at holde fiskeriet 'længst muligt i eget hjem'.

Læs eventuelt den politiske aftale her 
< Tilbage til efterretninger

Arkiv

Akvakultur er fisk i kultur! De skal selvfølgelig have det godt og have noget at spise. Du kan fodre fiskene ved at klikke på din mus over fiskedammen!